Mille ontwerpt zijn eigen dienblad

Mille (10) ontwerpt een tekening voor dienbladen op de kinderafdeling van AZ Turnhout: "Dienblad met mascotte Kiko het aapje".

Een sprankelende tekening van Mille Nuyts (10) uit Oostmalle siert nu de nieuwe dienbladen op de kinderafdeling van AZ Turnhout. Mille verbleef eind vorig jaar een week in het ziekenhuis en maakte een prachtige tekening van Kiko het aapje, de vrolijke mascotte. "Elke dag maakte ik een beetje meer af," zegt een trotse Mille.

Om het verblijf van de kinderen in het AZ Turnhout op te fleuren, heeft de kinderafdeling van Campus Sint-Jozef de maaltijdbakjes kleurrijker gemaakt. Eind vorig jaar organiseerde het ziekenhuis een tekenwedstrijd voor de kinderen die er verblijven. Mille Nuyts uit Oostmalle won met een fantastische tekening, die nu de nieuwe dienbladen siert.

"Toen Mille in oktober vorig jaar met hersenvliesontsteking op de kinderafdeling lag, deed hij mee aan de wedstrijd om een mooie tekening te maken van Kiko het aapje", vertelt Hetty Voeten van AZ Turnhout. "Kiko, onze mascotte, staat voor 'Kind is Koning' en vergezelt alle kinderen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, onderzoeken en doktersafspraken."

Dit voorjaar selecteerde het team van de kinderafdeling 36 prachtige inzendingen. Een onschuldige kinderhand tekende de tekening van Mille als winnaar. De dienbladen komen dit najaar in omloop, maar Mille kreeg al een voorproefje samen met zijn moeder, Ruth Swinnen. "Toen ik in het ziekenhuis lag, maakte ik elke dag een stukje van de tekening," legt Mille uit. Hij kreeg ook een bakje mee naar huis. "We hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Deze tekenwedstrijd maakte zijn verblijf in het ziekenhuis veel aangenamer," zegt Ruth Swinnen.

Het bedrijf Roltex uit Aalst zorgde voor de productie van de bakjes, die 32,5 bij 26,5 centimeter groot zijn. "Dit formaat heet een halve gastronorm en is de helft kleiner dan gewone bakjes", legt Danielle Ansoms van Roltex uit. "Voor AZ Turnhout maakten we 170 van deze vrolijke trays. Onze werknemers vonden het geweldig om zulke kleurrijke trays te produceren."

Maar dat is nog niet alles! Het dienblad is de kers op de taart van een groter project. Het personeel van AZ Turnhout liet ook nieuw, vrolijk, kindvriendelijk bestek en servies maken. "Op het gele bestek en servies staat ook een banaan, het lievelingseten van Kiko het aapje", vertelt Erik Luyten van producent Jos ten Berg. "Net als Roltex waren we gecharmeerd van dit project en gaven we een fikse korting aan AZ Turnhout."

Bron: Bart Van den Langenbergh

Gerelateerde artikelen