August Lundh ontvangt milieuprijs van Eskilstuna

Green Loop maakt een beweging voorwaarts.

Tafelgerei en keukenapparatuur die in een gesloten systeem circuleert, is de beste keuze voor het milieu gebleken en schept voorwaarden voor openbare activiteiten om deel uit te maken van de circulaire samenleving. De gemeente Eskilstuna draagt nu de milieuprijs van de gemeente op aan August Lundh en zijn zusterbedrijf Mälarplast voor hun werk met het Green Loop System.


Met de motivatie "Voor het nemen van een uniek initiatief en het creëren van een circulaire business voor hun herbruikbare plastic borden. Het Green Loop System model bespaart grondstoffen en vermindert de impact op het klimaat aanzienlijk. Het product heeft ook voedselcontact waar gerecycled plastic voorheen als onmogelijk werd beschouwd. Met grote koppigheid, kwaliteitsborging en door zorg te dragen voor de gerecyclede grondstof zijn August Lundh en Mälarplast hierin geslaagd".

De milieuprijs van de gemeente Eskilstuna wordt sinds 1996 uitgereikt met als doel inspanningen te stimuleren die het milieu in de gemeente op de lange termijn bevorderen. De prijs werd uitgereikt in verband met Wereldmilieudag en Helena Karlsson en Alberto Bonnet, respectievelijk Marketing Manager en Sales Manager bij August Lundh en Mälarplast waren aanwezig om de eervolle prijs in ontvangst te nemen.


- Green Loop en circulaire systemen in het algemeen zijn een van de belangrijkste stukjes van de puzzel voor een duurzame en klimaatneutrale samenleving, en we zijn ongelooflijk blij en vereerd dat de gemeente ervoor kiest om ons werk te erkennen, zegt Helena Karlsson, Marketing Manager bij August Lundh en Mälarplast.

Gerelateerde artikelen